Які продукти не варто вживати при високому кров’яному тиску

Які продукти не варто вживати при високому кров’яному тиску

01.10.2023 Off By admin

Їжа має великий вплив на рівень артеріального тиску. Високий тиск рідко проявляється помітними симптомами. Однак, він може спричинити розвиток серйозних захворювань, таких як серцеві напади чи інсульт.

За даними NHS, у Великобританії близько третини дорослих людей мають високий кров’яний тиск. Проте, артеріальний тиск у всіх трохи різний, і те, що для вас вважається низьким або високим, може бути нормальним для когось іншого. Єдиний спосіб перевірити стан здоров’я – це здати необхідні аналізи.

Яких продуктів слід уникати при високому тиску?

  • При високому тиску слід обмежити вживання солі. Вона має властивість затримуватися в судинах. Зниження споживання натрію з 10 грам в день до 6 грам може знизити артеріальний тиск. Це може призвести до зниження смертності від інсульту на 16% і до зниження смертності від ішемічної хвороби серця на 12%.
  • Цукор викликає підвищення кров’яного тиску. Цукор порушує ваш метаболізм, наприклад, змушуючи організм виробляти занадто багато інсуліну і лептину, зменшуючи виведення натрію і води нирками і викликаючи звуження кровоносних судин.
  • Алкоголь. Занадто багато алкоголю може різко підвищити кров’яний тиск. Крім того, багато алкогольних напоїв містять багато цукру і калорій, а це означає, що їх занадто багато може сприяти ожирінню, що, в свою чергу, збільшує ризик гіпертонії.
Читайте також:  Британські вчені пояснили, як какао впливає на розумову працездатність