Спокій, лише спокій: медики розповіли, як швидко зняти стрес

Спокій, лише спокій: медики розповіли, як швидко зняти стрес

02.09.2023 Off By admin

Позбутися негативних емоцій та нервової напруги можна просто переключившись на інше заняття. І чим приємнішими воно буде, тим швидше людина знайде гармонію із собою.

Зараз стрес може викликати все, що завгодно: нескінченний потік інформації, недосипи, побоювання за майбутнє, сварки з родичами, до того ж пандемія внесла свої корективи в соціальну взаємодію. Тому рекомендуємо вам глибоко вдихнути, повільно видихнути та прочитати наші поради щодо подолання стресу:

  • Зайнятися справами, які не потребують концентрації уваги: ​​прибирання, миття посуду, догляд за рослинами, тощо. Вчені довели, що під час виконання рутинних справ наша тривога знижується на третину.
  • Зайнятися творчістю: малювання, ліплення, фотографування захоплюють людину та відволікають від прокручування негативу в голові.
  • Фізичні вправи. Вони корисні як тіла, так і для психологічного здоров’я. Достатньо буде 20-хвилинної прогулянки на свіжому повітрі.
  • Більше часу проводити із близькими. Взаємодія з близькими за духом людьми наповнює енергією та заряджає гарним настроєм.
Читайте також:  Лікар розповіла, як покращити травлення