Що робити при панічних атаках: поради психологів

Що робити при панічних атаках: поради психологів

06.09.2023 Off By admin

Напруження страху і паніки можна знизити, виконавши кілька легких дій. Ось поради психологів, які допоможуть подолати напади панічної атаки.

Стежте за диханням

Вам потрібно змусити себе дихати глибоко і навмисне повільно. Спробуйте застосувати техніку дихання, яка допоможе розслабитись та заспокоїтися.

Розслабте м’язи

Намагайтеся зосередитися на відчуттях у тілі. Почергово розслабляйте м’язи, намагаючись зробити це за максимально короткий термін.

Обмежте зовнішні подразники

Краще не читати та не занурюватися в інформацію ззовні, якщо вона доводить до паніки. Не дивіться новини та не гортайте стрічку в соцмережах, щоб обмежити себе від чергової порції страху.

Записуйте ваші тривожні думки та почуття

Тримайте під рукою блокнот або ноутбук, щоб записувати те, що вас непокоїть. Запишіть причину страху, якщо ви знаєте про неї. З блокнота можна вирвати сторінку та порвати або спалити. Так ви позбавитеся проблеми на фізичному рівні.

Пийте менше кави

Кофеїн може стимулювати панічні атаки. Особливо якщо ви боїтеся замкненого простору та скупчення людей. Замість кави пийте воду, щоб уникнути зневоднення.

Слухайте музику та медитації

Звуки природи, музика та медитації допоможуть попередити панічні атаки. Слухайте те, що подобається вам, це вас заспокоїть.

Читайте також:  Лікар розповіла, чому не можна використовувати губку для посуду більше одного тижня