Психолог назвав продукти, що викликають харчову залежність

Психолог назвав продукти, що викликають харчову залежність

24.04.2023 Off By admin

Продукти харчування можуть викликати таку ж залежність, як куріння чи наркотики, серед них бекон і сир.

При прийомі їжі організм виробляє гормони, які відповідають за почуття радості та задоволення, після чого людина почувається спокійніше.

«Проблема сучасності в тому, що багато продуктів виробляють не для фізіологічного задоволення голоду, а щоб «порадувати» центр задоволення нашого мозку», — цитує його.

Фахівець закликав не захоплюватися сиром та беконом. Так, сир приваблює організм своїм яскравим смаком та високою жирністю. Мозок вважає, що таку поживну їжу варто з’їсти «про запас», щоб не голодувати.

«Крім того, при перетравленні сиру виділяються казоморфіни — короткі ланцюжки амінокислот. Їхня дія схожа на дію з опіатами», — сказав психолог.

За його словами, якщо з’їсти великий шматок сиру, то людину розмарюють і тягне в сон. Спільно це здатне викликати залежність.

Як продовжив психолог, бекон є різновидом солоної свинини і здається мозку людини вкрай поживним продуктом. Поєднання жиру, солі, цукру та білка посилює смак продукту та збуджує центр задоволення мозку.

«Білок надає нам сил і швидко насичує організм, тому мозок підштовхує вибирати цей продукт, таким чином пастка залежності зачинилася. Жирність продукту і викликає сильне звикання, майже наркотичне», — упевнений лікар.

Солодке газування також небезпечне для людини, оскільки її вживання входить у звичку.

Отримуючи цукор, організм виділяє гормон задоволення дофамін. Згодом організм стає до нього менш чутливим і, щоб отримати те ж задоволення, йому потрібно більше солодкої шипучки.

Читайте також:  Психолог розповіла, як упоратися зі злістю