Продукти, які підвищують ризик інсульту: у списку два види м’яса

Продукти, які підвищують ризик інсульту: у списку два види м’яса

01.10.2023 Off By admin

Інсульт є однією з найпоширеніших причин смерті, а неправильне харчування може значно підвищити ризик цього гострого порушення мозкового кровообігу. У матеріалі розповідаємо, які види м’яса варто споживати в міру. 

Доктор Ширін Кассам, засновниця організації Plant-Based Health Professionals UK, розповіла, які продукти можуть підвищити ризик інсульту.

Особливу увагу варто звернути на перероблене та червоне м’ясо. До переробленого м’яса належать такі продукти, як сосиски, бекон і шинка, а до червоного м’яса відносяться яловичина та свинина.

Дослідження, опубліковане в European Heart Journal, також підтверджує цей ризик. У рамках експерименту, в якому було задіяно понад 400 тисяч учасників із дев’яти країн, виявлено продукти, які пов’язані з ризиком як ішемічного, так і геморагічного інсульту.

Дослідники з’ясували, що навіть споживання всього 50 грамів червоного та обробленого м’яса на день пов’язане зі збільшенням ризику ішемічного інсульту на 14%.

Щоб убезпечити себе від інсульту, доктор Кассам рекомендує звернути увагу на дієту та звести споживання червоного та переробленого м’яса до мінімуму. Хоча потрібні додаткові дослідження для підтвердження цих результатів, вже відомо, що ці продукти пов’язані з численними проблемами зі здоров’ям, включаючи ризик раку та серцевих захворювань.

Замість червоного та переробленого м’яса, фахівець рекомендує звернути увагу на фрукти, овочі, цільні зерна, боби, горіхи та насіння. Ці корисні продукти містять багато поживних речовин та антиоксидантів, які зменшують ризик інсульту.

Для зниження ризику інсульту також важливо дотримуватися здорового способу життя, включаючи регулярну фізичну активність, контроль ваги, відмову від куріння та помірне споживання алкоголю.

Читайте також:  Шість симптомів накопичення токсинів у вашому організмі