Названо небезпечні відчуття в ногах при діабеті

Названо небезпечні відчуття в ногах при діабеті

08.06.2023 Off By admin

Постійно високий рівень глюкози у крові загрожує небезпекою здоров’ю. У більшості випадків стан не викликає явних симптомів на ранніх стадіях, але потім можуть виникнути характерні ознаки. Найчастішими вважаються підвищена спрага, постійна втома та зниження маси тіла, а в ряді випадків можуть виникнути і незвичайні відчуття в ногах.

У публікації наведено симптоми, на які слід звернути особливу увагу. У разі відсутності лікування проблеми з ногами можуть призвести до виразок, інфекцій і навіть ампутації.

Експерти порекомендували перевіряти стопи перед сном та після пробудження. До найбільш небезпечних ознак відносяться поколювання в ногах, печіння, тупі болі, блискуча шкіра, випадання волосся на ногах, оніміння, набряки, рани, що довго не гояться, а також спазми в ликах.

Крім того, існує три симптоми, які вимагають термінового звернення до лікаря: колір шкіри на ступнях або їхня форма змінилися, ноги стали занадто холодними або, навпаки, гарячими, з’явилися пухирі або порізи, які не відчуваються.

Читайте також:  Китайський лікар назвав ідеальну дієту від старіння для жінок після сорока