Названо найкорисніший плов для здоров’я

Названо найкорисніший плов для здоров’я

07.03.2023 Off By admin

Рекомендується людям із серцево-судинними захворюваннями, підвищеним тиском та діабетом.

Плов має ніжний аромат, незвичайний смак і користі в 3 рази більше, ніж у свинячого.

Дієтологи запевняють, що це навіть еліксир молодості та все завдяки сухофруктам.

Справжній азербайджанський плов готується саме із сухофруктами, і саме тому тут люди живуть довше, ніж у сусідньому Узбекистані, де ключовий інгредієнт – свинина. Справа в тому, що м’ясо старить людину, а сушені фрукти – омолоджують.

Курагу та родзинки використовують як основу, чорнослив на свій розсуд.

Інші компоненти за стандартом – рис, морква, цибуля ріпчаста та спеції для плову. Сухофрукти мають специфічний смак після приготування, але є справжньою «вітамінною бомбою».

Це найкорисніші інгредієнти, які містять багато калію для проблем із серцем, вітамінів групи А, В та С. Це позитивно впливає на вегето-судинну систему, нормалізує тиск та підвищує розумову здатність людини.

Сухофрукти в плов необхідно додавати за 10 хвилин до вимкнення, щоб виділилися мікроелементи і самі фрукти не надмірно висушилися. Так рис просочиться мікроелементами як калій, кальцій, фтор, цинк, залізо та хром. Все це є у звичайній куразі та родзинках.

Достатньо додати 200 г сухофруктів на 4-літрову каструлю.

Читайте також:  Ранковий кашель назвали проблемою з поганими наслідками