Названі причини та ознаки розвитку катаракти

Названі причини та ознаки розвитку катаракти

08.06.2023 Off By admin

Катаракта – це поширена патологія органу зору, що характеризується помутнінням кришталика. У більшості випадків катаракта розвивається повільно, тому людина не одразу помічає якісь проблеми із зором. Лікарі Клініки Мейо назвали ознаки, при виникненні яких краще звернутися до лікаря.

ПРИЧИНИ РОЗВИТКУ КАТАРАКТИ

Експерти зазначили, що катаракта – це звичайна вікова зміна. Операція з видалення катаракти проводиться лише в тих випадках, коли вона впливає на зір настільки, що заважає нормально жити.

За словами фахівців, до зміни тканини кришталика може призвести старіння, різні травми та деякі генетичні порушення. Імовірність розвитку катаракти збільшує наявність інших захворювань очей, цукровий діабет, прийом низки ліків, надмірна маса тіла, куріння, гіпертонія та надмірне вживання спиртних напоїв.

ОЗНАКИ КАТАРАКТИ

До основних ознак та симптомів катаракти медики віднесли: затуманений або розмитий зір; проблеми із зором уночі; чутливість до світла та відблисків; потреба у яскравому світлі для читання та інших занять; поява про «ореолів» навколо джерел світла; потреба у частій зміні рецептів на окуляри або контактні лінзи; вицвітання чи пожовтіння кольорів; двоїння в очах.

Читайте також:  Лікарі знайшли спосіб вилікувати астму та бронхіт за пару хвилин