Медики знайшли зв’язок зайвої ваги з антитілами до коронавірусу

Медики знайшли зв’язок зайвої ваги з антитілами до коронавірусу

05.06.2023 Off By admin

Перехворілі на COVID-19 пацієнти з ожирінням краще захищені від повторного зараження коронавірусом, заявили вчені ізраїльського медичного центру «Шиба».torinka.com.ua&tt=Referral&att=4&cpm=1&gbpp=1&abd=1&iv=11&prid=1&ct=1&gdprApplies=0&st=120&mp4=1&h2=5LCeZIu3pmcfRW6UkzqnP78HfI7VwYbYgiDHElQsmDg*&muid=n0uhFq63vYM2″ rel=”noreferrer noopener”>

Медики представили своє дослідження на Європейському конгресі клінічної мікробіології та інфекційних захворювань у Лісабоні. Вони пояснили, що кількість антитіл з часом падає як у перехворілих, так і вакцинованих. У раніше інфікованих показники антитіл виглядали набагато краще, ніж у тих, хто отримав щеплення. «Якість антитіл збільшується після зараження, але не після вакцинації», — уточнили вони.

Крім того, експерти знайшли взаємозв’язок зайвої ваги і антитіл: пацієнти, які перехворіли на коронавірус і страждають від ожиріння, виявилися більш стійкими до повторного зараження. Вони мають «вищу і стійку імунну відповідь, захист» порівняно з пацієнтами з надмірною і нормальною вагою.

Пацієнти з індексом маси тіла 30 або вище мали переваги над тими, хто страждав від зайвої ваги менше.

Читайте також:  Дієтолог розповіла про небезпеку вегетаріанства для дітей