Медики визначили найнебезпечніше м’ясо для жінок

Медики визначили найнебезпечніше м’ясо для жінок

06.04.2023 Off By admin

Багато людей не уявляють свій раціон без м’яса. У ньому міститься багато білка та таких мікроелементів, як магній, залізо, цинк та кальцій. Але вчені рекомендують обмежити вживання червоного м’яса, особливо жінкам.

Фахівці під час експерименту з’ясували, що регулярне вживання червоного м’яса підвищує ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою, а також деменції у жінок. Кардіологи проаналізували показники здоров’я близько 100 тисяч жінок віком від 50 років. Дослідження тривало майже 20 років.

Серед учасниць понад 7,5 тисяч жінок померли від онкологічних захворювань, ще 7 тисяч — від проблем із серцем, близько 2,7 тисяч — від деменції. І вчені встановили зв’язок між смертністю та білками, які вони вживали – тварини чи рослинні.  Результати дослідження показали, що жінки, які віддавали перевагу рослинному білку, на 9% помирали рідше. А ось вживання тваринних білків лише збільшувало ризик захворювань.

Наприклад, любительки яєць на 10% частіше страждали на онкологію, порівняно з тими жінками, які отримували білок від горіхів або бобових.  Фахівці дійшли висновку, що продукти з білками можуть майже на 50% скоротити передчасну смерть. Більше того, потрібно завжди стежити за своїм раціоном, зокрема відмовитись від фастфуду та алкоголю.

Читайте також:  Дефіцит вітаміну B: причини, симптоми та як з ним боротися