Медики розповіли про головну небезпеку розчинної кави

Медики розповіли про головну небезпеку розчинної кави

13.09.2023 Off By admin

Лікарка-дієтологиня, розповіла, у чому полягає небезпека розчинної кави. 

Чому краще не пити розчинну каву?

Фахівчиня акцентувала, що основна небезпека полягає в способі смаження зерен. Попри те, що розчинна кава робиться з тієї ж сировини, що і натуральна, способи приготування відрізняються. Зрештою такий напій буде мати у складі менше кофеїну та корисних речовин.

Однак лікар зазначила, що розчинну каву можна обирати тим, хто хоче зменшити залежність від кофеїну. Також вона повідомила, що властивості у натуральної та розчинної кави однакові, тому натщесерце напій вживати не можна. Через неї можуть розвинутися проблеми з травленням через вплив кави на слизову та шлунково-кишковий тракт, адже напій подразнює його поверхню. 

Водночас найголовніша небезпека, що криється в розчинній каві — це акриламід. Ця речовина утворюється під час смаження зерен. Вона є шкідливою, тож лікарка порадила не пити більше двох чашок на день. 

Читайте також:  Вчені назвали продукт, який запобігає розвитку цукрового діабету й зміцнює імунітет