Лікар розповів, як різке похолодання може позначитися на здоров’ї

Лікар розповів, як різке похолодання може позначитися на здоров’ї

27.04.2023 Off By admin

Лікарі попереджають, що очікується різке похолодання — у перші дні вересня температура з поточних значень опуститься до 14 градусів за Цельсієм. Це може спричинити загострення легеневих та серцево-судинних захворювань у метеозалежних людей

Причому некомфортно при перепадах температур почуваються і здорові люди. А людям, які страждають на хвороби серцево-судинної системи та легень може різко стати погано через стрибки тиску, дефіцит кисню.

І якщо при поступовому зниженні температури людина встигає різною мірою, залежно від стану здоров’я, адаптуватися, то різкі це перепади завжди стрес для організму.

Лікар порекомендував «утеплитися», щоб не переохолодитися. Тому що переохолодження «різко пригнічує імунітет і відчиняє ворота для простудних захворювань». Слід одягати речі, розраховані на відповідну температуру. При цьому пити спеціальні препарати для профілактики застуди не потрібно.

Лікар також зазначив, що імунітет потрібно підтримувати харчуванням — зараз у надлишку фруктів та овочів. А також потрібно спати достатню кількість часу.

Крім того зазначається, що людям, які мають ослаблене здоров’я, хронічні захворювання, необхідно щодня контролювати свій артеріальний тиск, своєчасно приймати прописані лікарем препарати, а виходячи з дому, мати при собі ліки на випадок загострення хвороби для усунення нападу.

Читайте також:  П’ять ознак хворого кишківника, на які слід звертати увагу