Лікар розповів, що саме підвищує ризик захворіти на рак

Лікар розповів, що саме підвищує ризик захворіти на рак

01.10.2023 Off By admin

Вчені повідомляють, що у світі останніми роками значно зросли випадки захворювання на рак. Це друга за частотою причина смертності у розвинених країнах. Щорічно виявляється понад 10 мільйонів нових випадків патології, отже, щодня хворіють понад 27 тисяч людей.

Проте, хороша новина полягає у тому, що чим раніше буде встановлено діагноз, тим більше шансів вилікуватися. 

За словами лікаря, точних даних про те, як у організмі виникають ракові пухлини наразі немає. Проте, достовірно відомо, які фактори наближають хворобу.

  1. Недотримання людьми здорового способу життя та режиму дня. Пізні застілля, зловживання спиртними напоями, відмова від нормального сну.
  2. Сучасний, надмірно швидкий ритм життя. Занадто великі швидкості, очікування та плани, які людина намагається «впхнути» в короткий часовий проміжок, також здатні «відкликатися» стресом та розвитком хвороби.
  3. Нерозбірливе харчування. Окрім зловживання солодким, гострим та фастфудом, люди часто з економії часу готують один раз на багато днів. У їжі, що довго зберігається у холодильнику утворюються шкідливі речовини нітрити, що також здатні провокувати розвиток хвороби.
Читайте також:  Чим гранат дуже корисний для здоров’я людини