Лікар перерахував продукти для профілактики цукрового діабету

Лікар перерахував продукти для профілактики цукрового діабету

10.05.2023 Off By admin

Також названі і продукти, вживання яких слід обмежити людям із цукровим діабетом і для того, щоб запобігти цьому захворюванню.

Краще захворювання запобігти, ніж потім із ним боротися. Не виняток і цукровий діабет. Обмеживши вживання одних продуктів, і додавши до свого раціону інші, не можна допустити появи цієї хвороби, вважає нутрициолог.

Для запобігання розвитку цукрового діабету корисно їсти тріску, вівсянку, бразильський горіх та м’ясо кролика.

У 100 г м’яса кролика міститься до 58 відсотків вітаміну РР (нікотинової кислоти), потрапляючи в організм людини вона розширює судини, покращує постачання м’язів поживними речовинами та засвоєння глюкози.

Бразильський горіх гарний для підтримки здоров’я підшлункової залози через високий вміст селену. При цьому достатньо в день з’їдати лише одну штуку.

Вівсянка містить марганець, що сприяє відновленню рецепторного механізму на м’язових клітинах. Лікар радить починати ранок із вівсянки на воді для профілактики цукрового діабету ІІ типу.

Тріска містить такий мікроелемент, як хром (100 гр продукту 101% добової норми). Лікар пропонує всього раз на тиждень їсти 200-250 гр тріски, і цього буде достатньо для покращення того самого рецепторного механізму.

Ну а солодощі та вживання картоплі рекомендується скоротити.

Солодощі є однією з причин виникнення цукрового діабету. Корисно їсти при цьому білий зефір, який містить багато клітковини – пектину. При поєднанні в продукті клітковини та цукру, цей цукор повільніше всмоктуватиметься.

«Якщо ми з’їдаємо, наприклад, одну штучку зефіру з чаєм або кавою на день, то можемо ні про що не переживати», — сказав лікар.

Людям з цукровим діабетом радять обмежити вживання печеної та вареної картоплі у зв’язку з тим, що вона містить крохмаль, який перетворюється на цукор та підвищує рівень глюкози в крові. При цьому шкоди від вживання картоплі буде значно меншою, якщо приготовлену страву охолодити.

Читайте також:  Емоційне вигорання може стати причиною підвищення артеріального тиску – лікар