Корисна для схуднення: ця ягода допомагає приборкати голод

Корисна для схуднення: ця ягода допомагає приборкати голод

01.10.2023 Off By admin

Якщо ви прагнете схуднути, важливо, щоб раціон не лише був низькокалорійним, але й містив поживні речовини. Фрукти, порівняно з іншими продуктами, є багатими на поживні елементи і мають низьку калорійність. Окрім того, існують певні ягоди, які допомагають втамувати голод. Йдеться про всім відому малину. 

Малина допомагає схуднути: як це працює

Споживання достатньої кількості фруктів та овочів може допомогти збільшити інтервал між прийомами їжі. Якщо ваша мета – схуднути, додайте у свій раціон малину. Ці солодкі ягоди містять клітковину, антиоксиданти та мають приємний смак.

За даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка малини, як свіжої, так і замороженої, містить близько 10 грамів клітковини. Це приблизно одна третина щоденного споживання клітковини для чоловіків і жінок згідно з дієтичними рекомендаціями.

Крім того, що клітковина сприяє зниженню ваги, вона сповільнює процес травлення і запобігає різким коливанням рівня цукру в крові, забезпечуючи більш стабільний рівень енергії протягом дня.

Також варто зазначити, що бактерії у вашому кишківнику харчуються клітковиною. Таким чином, споживання клітковини є необхідною умовою для здорового кишкового мікробіому, який відіграє важливу роль.

Антиоксиданти, які містяться в овочах і фруктах, відіграють важливу роль у захисті клітин організму, нейтралізуючи шкідливі вільні радикали і зменшуючи запалення, яке може спричинити захворювання. Малина є одним з лідерів серед продуктів, що містять антиоксиданти.

Крім того, малина багата на антоціани – специфічні антиоксиданти, які мають важливу роль у підтримці здоров’я. Ця ягода також є відмінним джерелом вітаміну С.

Читайте також:  Медик розповіла, які макарони можна тим, хто на дієті