Експерт розповів, за якої дієти людина стає «пухкою»

Експерт розповів, за якої дієти людина стає «пухкою»

03.06.2023 Off By admin

Мода на вегетаріанство може призвести до зростання кількості  із надмірною вагою, вважає фахівець. За його словами, перехід на рослинну їжу, зокрема, на альтернативне м’ясо та молоко, уповільнює метаболізм.

«Без білка тваринного походження вага активно набиратиме обертів, тому що м’ясо прискорює метаболізм. Рослинний білок не прискорює метаболізм, не засвоюється з тією інтенсивністю, з якою засвоюється тваринний білок. Повсюдна відмова від тваринного білка тільки посилить проблему зайвої ваги»

Іншим наслідком зловживання рослинною їжею може стати саркопенічне ожиріння, при якому надлишок жирової тканини поєднується із втратою м’язової маси і люди стають «пухкими», продовжив експерт.

«На нескінченному «здоровому» харчуванні, при відмові від білка (тварини, — ред.) люди стають «пухкими»: вага у них начебто невелика, але обсяг жирової тканини може перебувати на рівні ожиріння, тому що м’язи «погоріли». цьому (за такої форми ожиріння, – ред.) у людини індекс маси тіла може бути в нормі», – попередив лікар.

Читайте також:  У щоденному вживанні яєць знайшли смертельну загрозу