Дієтолог розповіла, як вибрати справді корисний хліб

Дієтолог розповіла, як вибрати справді корисний хліб

01.10.2023 Off By admin

Хліб є в раціоні майже кожного із нас, однак не всі знають, як правильно вибирати цей продукт. Дієтолог та терапевт Тетяна Лакуста поділилася способами вибору корисних хлібних виробів. 

Один з аспектів, на який варто звернути увагу, це тип помелу борошна. Він зазвичай зазначається на першому місці в складі хліба і може варіюватися. Грубіші види помелу виготовляють з цільного зерна, зберігаючи оболонку зернятка.

Також важливо звернути увагу на сорт борошна, з якого готували хліб. Обойне та обдирне борошно є найбільш корисним, оскільки його вробляють з цільного зерна і воно містить більше мінералів та вітамінів.

Сорти борошна другого, першого і вищого розрядів не такі корисні, як цільнозернове борошно, оскільки вони містять більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.

Крім того, слід звернути увагу на наявність цукрів у хлібі. Деякі види хліба можуть містити додаткові цукри, такі як глюкозо-фруктозні сиропи, яблучне пюре або солод, для посилення смаку. 

Кількість цукрів зазвичай вказана в складі хліба, де вона може бути різною, наприклад, в солодких видів хліба може бути до 13 г цукру.

Дієтолог підкреслює, що необхідно звертати увагу на фактичну інформацію про склад, а не слідувати маркетинговим написам на упаковці, таким як «цільнозерновий» чи «корисний». Остаточне рішення щодо вибору хліба варто приймати, ознайомившись з докладним складом продукту, який зазвичай розташований на звороті упаковки.

Читайте також:  Потрібно вживати в міру: популярні корисні продукти небезпечні для здоров’я