Дієтолог розповіла, до чого може призвести різка відмова від цукру

Дієтолог розповіла, до чого може призвести різка відмова від цукру

02.06.2023 Off By admin

Щоб не відчувати ламання від відмови від цукру, потрібно збільшити кількість складних вуглеводів у раціоні.

Ніщо так не впливає на вагу, як цукор та загалом складні вуглеводи – це загальновідомий факт. Тому не дивно, що багато людей, сідаючи на дієту, насамперед відмовляються від винуватця всіх бід та нещасть – солодощів. Але чи це правильно? Лікар-дієтолог упевнена, що повна відмова від цукру може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Розповідаємо в цій статті про те, як правильно виключити цукор зі свого раціону, щоб не зазнати «цукрової ломки»

ЗАЛЕЖНІСТЬ ВІД ЦУКРУ

За словами експерта, різка відмова від солодощів може призвести до нестачі енергії та сильного дискомфорту, що є по суті ламкою. Цукор – свого роду наркотик для деяких людей, оскільки саме цей продукт є одним із головних джерел вуглеводів та, відповідно, енергії. Незважаючи на те, що в науці немає такого терміну як «цукрова ломка», а цукрова залежність не доведена, це не скасовує того факту, що багато людей, які вживають солодощі щодня, при відмові від них зазнають сильного дискомфорту, що нагадує ломку, повідомила дієтолог.

УНИКАЄМО ДЕФІЦИТУ

Щоб відгородити себе від усіх наслідків, потрібно ретельно продумати, як компенсувати нестачу вуглеводів в організмі. Перш ніж відмовлятися від цукру, слід забезпечити організм усіма необхідними речовинами: замінити насолоди продуктами, у складі яких містяться складні вуглеводи.

– Якщо просто прибрати цукор і нічого не додати натомість, то буде дефіцит вуглеводів та дефіцит енергії. Наше завдання – при скороченні цукру збільшити споживання інших вуглеводів. Я зазвичай зі своїми пацієнтами починаю зі збільшенням складних вуглеводів, а не зі скорочення цукру.

Читайте також:  Вчені назвали спосіб підтримувати тонус м’язів без тренувань

КОРИСНІ ВУГЛЕВОДИ

Дієтолог рекомендувала замінити цукор хлібом, макаронами, рисом та картоплею – продуктами, споживання яких призведе до зниження потреби у цукрі.

Додавши в раціон вуглеводи складної групи, ви уникнете «цукрової ломки» і почуватиметеся комфортно, підсумувала лікар.