5 вітамінів, які життєво потрібні кожному чоловікові

5 вітамінів, які життєво потрібні кожному чоловікові

09.03.2023 Off By admin

Лікарка розповіла про користь вітамінів групи В для чоловічого здоров’я.

Необхідний мінімум

Для зміцнення здоров’я як жіночого, так і чоловічого необхідно, щоб разом з їжею або у вигляді БАДів в організм надходили абсолютно всі групи вітамінів. Але чоловікам, все-таки через більшу масу та особливості будови тіла потрібно більше корисних речовин (у кількісному співвідношенні). Особливо вітамінів групи В. Про це розповіла лікар-терапевт Наталія Денісова .

— Треба враховувати і той факт, що найчастіше чоловіки зазнають набагато більших психологічних навантажень, ніж жінки. Доведено багаторазово, що сильна стать набагато складніша, ніж жінки, переносить стреси. Відповідно, найважливіші для них вітаміни відносяться до групи В, – уточнює медик.

Збираємо групу В

За словами експерта, вітаміни групи B нормалізують стан нервової системи чоловіків, допомагають виробляти більше енергії, підвищують синтез тестостерону, захищають печінку та контролюють засвоєння білкової їжі.

Для кожного чоловіка буде вкрай корисним вживати не тільки їжу, багату на вітаміни групи В, але й дані речовини у вигляді таблеток. Добова норма вітамінів групи B для чоловіків така: B1 – 1,5 мг; B2 – 1,8 мг; B5 – 7 мг; B6 – 2,2 мг; B9 – 0,4 мг; B12 — 2,2 мкг.

Життєво корисні для кожного чоловіка ці п’ять вітамінів:

  • Вітамін B1 (тіамін) – потрібний для хорошого травлення, швидкого обміну речовин. Він допомагає налагодити роботу мозку, нормалізує роботу нервової та серцево-судинної систем. Тіамін можна знайти в бобових, свинячій або яловичій печінці, чорному хлібі, картоплі, моркві та арахісі. Найбільше цього вітаміну.
  • Вітамін B3 (РР або нікотинова кислота) – захищає та регенерує шкіру, регулює кровообіг, знижує рівень холестерину, покращує швидкість та якість розумових операцій. Джерела вітаміну B3: свинина, яйця, молоко, червона риба, ананаси, броколі, морква, арахіс.
  • Вітамін B5 (пантотенова кислота) – підвищує стійкість організму до вірусів та атак бактерій. Завдяки йому чоловіки мають струнке тіло: максимум м’язів і мінімум жиру. Найкращі джерела корисної речовини: яйця, молочні продукти, горіхи, дріжджі, різні крупи.
  • Вітамін B9 (фолієва кислота) – у чоловіків цей вітамін бере участь у процесі кровотворення та безпосередньо впливає на статеву функцію. Дефіцит фолієвої кислоти нерідко проявляється проблемами у ліжку. Джерела В9 – лимон, мандарин, апельсин, бобові, мед, жирна морська риба, яловича печінка та висівки.
  • Вітамін B12 (ціанокобаламін) – ще один мікроелемент, надзвичайно важливий для хорошого функціонування чоловічої статевої системи. Також В12 нормалізує роботу внутрішніх органів — печінки, судин та нервової системи. Його можна отримати з продуктів тваринного походження – риби, м’яса, печінки, яєць, молока та сиру.
Читайте також:  Лікарі розповіли чому каші швидкого приготування небезпечні для здоров’я підшлункової