Дієтолог назвала «забійний» продукт для печінки
22.03.2023Здоров’я печінки максимально тісно пов’язане із нашим раціоном. І якщо не пам’ятати і не дбати про це, можна нажити серйозні неприємності зі здоров’ям.
Існує безліч шкідливих продуктів для печінки, але найнебезпечнішим для цього органу лікар-дієтолог Олена Чедія називає копченості.
Вживання такої продукції досить добре б’є по печінці, і може призвести не тільки до жирової хвороби, але і до смертельно небезпечного цирозу.
Такий негативний ефект досягається з одного боку за рахунок великого обсягу натрію в копчених продуктів, а з іншого при виробництві такої їжі використовуються різні хімічні добавки, за допомогою яких прискорюється процес копчення.
Загалом дуже смачна і улюблена багатьма з нас їжа виявилася ще й гранично небезпечною. Принаймні якщо захоплюватися нею занадто сильно.