Штучні замінники цукру можуть спровокувати розвиток діабету

Штучні замінники цукру можуть спровокувати розвиток діабету

22.03.2023 Off By admin

Щоб не ризикувати, людям, які вирішили скоротити вживання цукру, краще перейти на фрукти та ягоди.

Заміна цукру штучними підсолоджувачами може спровокувати розвиток діабету другого типу.

За словами фахівця, організм реагує на їжу, що містить підсолоджувачі так само, як і на справжній цукор. Причина цього в тому, що людина має рецептори до солодкого не тільки в ротовій щільності, але і всередині організму. Після їх потрапляння в організм із їжею, рецептори на нього реагують як на глюкозу.

«Мозок не може відрізнити, чи справжня глюкоза потрапить у кров чи солодка нісенітниця, тобто підсолоджувач. Щоб регулювати рівень глюкози, мозок дає команду підшлунковій залозі, що треба глюкозу знизити за допомогою інсуліну, хоча глюкози як такої в їжі не було», — прокоментував експерт.

Через війну освіту в оргазмі надлишкового інсуліну може призвести порушення обмінних процесів, а пізніше — до діабету другого типу. Щоб уникнути цього, біолог радить, які вирішили відмовитися від цукру або скоротити його вживання, замінити штучні підсолоджувачі фруктами та ягодами.

Читайте також:  Лікарі назвали найнебезпечніші продукти у літньому віці