Не на користь: 7 продуктів, які не можна довго зберігати

Не на користь: 7 продуктів, які не можна довго зберігати

15.03.2023 Off By admin

Купуючи деякі продукти великими партіями «на майбутнє», ми піддаємо своє здоров’я невиправданому ризику.

Напевно, прагнення до того, щоб удома завжди були «повні загодовування», у нас від предків. Навіть якщо поряд з будинком є ​​п’ять продуктових магазинів і три господарські, ми все одно «про всяк випадок» купуємо по три пачки чаю, по п’ять – гречану крупу, 10-кілограмовий мішок цукру та велику упаковку манки.

Однак не всі з нас знають, що довго зберігати куплені про запас продукти – не найкраща ідея. Вони можуть зіпсуватися від неправильного зберігання та втратити цінні речовини у складі. В результаті від простроченої крупи здоров’ю буде не користь, а суцільна шкода.

То які ж продукти не можна купувати з великим запасом?

Червоний рис. Цей сорт рису корисний здоров’ю. Але зберігати його довше 18 місяців не варто. Він втратить всю цінність через вищевказаний час, та до того ж у ньому можуть завестися жучки-крупоїди.

Спеції. Куплені в магазині пакетики із сушеною петрушкою, кропом, куркумою, базиліком та іншими приправами, найкраще витрачати протягом півроку. Інакше вони можуть відволіктися, вивітриться їх неповторний аромат, зникне яскравий насичений колір, а разом з ним і корисні властивості.

Натуральна кава. Навіть якщо ви зберігаєте у своїх запасах цілісні зерна, пам’ятайте – через кілька місяців вони втратять аромат та смак. Максимальний термін зберігання необсмажених зерен – один рік, тих, які вже піддавалися обсмаженню, – 2,5 роки.

Борошно. Цей продукт легко вбирає всю вологу з повітря і буквально розмокає після довгого зберігання. Щоб не довелося викидати непридатне борошно пачками, візьміть за правило не купувати більше двох пачок.

Дріжджі. Дріжджі, які підзатрималися у вашому холодильнику, ніколи не зроблять ваше тісто пишним та смачним.

Читайте також:  Лікар показала страхітливі наслідки від проковтнутої батарейки

Сир. Як і будь-який молочний продукт, сир не може зберігатися в холодильнику довго. В іншому випадку він не тільки засохне або покриється пліснявою, а й у ньому заведуть небезпечні для здоров’я бактерії.

Горіхи. Цей улюблений продукти насичений живильними маслами. А тому саме вони будуть у відповіді за те, що після кількох тижнів зберігання горіхи стануть прогірклими і несмачними.