Лікарі дали рекомендації, як захиститися від раку

Лікарі дали рекомендації, як захиститися від раку

05.04.2023 Off By admin

Вчені з’ясували, що вміст наших тарілок може вплинути на профілактику раку та розвиток ракових пухлин. Надалі дослідники сподіваються використати певну дієту в терапії раку.

Минулого року фахівці Університету Глазко довели, що зменшення рівня серину та гліцину добре впливає на розвиток лімфоми та раку кишечника, уповільнивши їхній розвиток.

Дослідження було проведено на мишах та показало, що при раку молочної залози для успішної боротьби з пухлиною потрібно знижувати рівень аспарагінової кислоти, яка знаходиться у спаржі, м’ясі птиці, креветках, мідіях та деяких інших продуктах. Гризуни з раком молочної залози зазвичай живуть не більше двох тижнів, далі пухлина розходиться по всьому тілу.

Однак після того, як їх посадили на низько-аспаргінову дієту і почали давати ліки, що контролюють її рівень, мишачий організм отримав можливість боротися зі страшною хворобою. Такі результати вразили вчених. Справа в тому, що локальна пухлина не є смертельною і на цій стадії лікується.

Проблема виникає в міру її розповсюдження по організму, а щоб завдати значної шкоди раку ще доведеться пройти кровотоком і закріпитися в інших місцях. Вчені висловили припущення, що без аспаргінової кислоти пухлини буде складно це зробити.

У майбутньому для профілактики раку пацієнтам буде запропоновано збалансоване пиття, яке зменшує рівень аспаргіну. Однак попереду у дослідників ще багато нових дослідів, які доведуть їхні припущення.

Читайте також:  Хірург розповів, чим небезпечна засмага при варикозі