7 причин виникнення хронічної втоми

7 причин виникнення хронічної втоми

10.03.2023 Off By admin

Лікарі стверджують, що синдром хронічної втоми виникає не тільки у трудоголіків, але нерідко й у людей, які на перший погляд ведуть здоровий спосіб життя.

Навіть життя за чітко спланованим графіком без надмірностей, на кшталт переїдань, пізніх застіль та вечірок до ранку, може якось стати «сірим і нецікавим». Нерідко навіть після 9-годинного сну людина прокидається з важкою головою і кілька годин після того почувається розбитою.

Чому ж зникають сили і з’являється втома, якщо зовні немає нічого серйозного?

Лікарі знайшли відповідь на це запитання. Виявляється, навіть звичайні і, як здавалося, невинні звички можуть стати причиною серйозного нездужання.

Дуже часто хронічна втома виникає як «побічний ефект» якогось серйозного захворювання. Визначити, на що саме хвора людина і як її лікувати, може тільки лікар.

Звичка якомога довше поспати заважає нормальному процесу відновлення енергії. Нагадаємо, що оптимальним вважається сон тривалістю 7-8 годин.

Спілкування із «токсичними» людьми позбавляє людину всіх запасів життєвої енергії. Якщо не робити тривалих перерв або зовсім не відмовитися від зустрічей з неприємними особами, то можна потрапити на лікарняне ліжко.

Недолік фізичних вправ веде як до послаблення тонусу м’язів, до зниження інтересу до життя. Без активних дій подолати постійне відчуття втоми не вийде. Якщо немає часу ходити в спортзал, варто хоча б виділити 15 хвилин щодня на зарядку.

Пізня вечеря змушує організм витрачати багато енергії на травлення їжі. В результаті вранці людина почувається невиспаною і спустошеною.

Недолік у раціоні харчування продуктів, багатих на магній. Щоб уникнути небезпеки познайомитися «особисто» із синдромом хронічної втоми, слід регулярно їсти горіхи, насіння соняшнику, авокадо, бобові та свіжу зелень.

Сон у погано провітрюваному приміщенні. Щоб тіло спромоглося якісно відпочити, кімнату слід ретельно провітрювати перед сном. Або заведіть звичку півгодини ходити на свіжому повітрі щовечора.

Читайте також:  Нарколог попередив про смертельно небезпечний спосіб боротьби з похміллям